Hýbsa cover

Šalviové maslo s cestovinami

21. 11 2019 09:49 |
Šalviové maslo s cestovinami
Šalviové maslo s cestovinami Foto: Mirka Luberdová

Potrebujeme:

1 hrsť čerstvej šalvie

50 g masla alebo ghee masla

morská soľ

1-2 strúčiky cesnaku

1/2 spareného karfiolu

1/2 balenia vami zvolených cestovín

Postup:

Na miernom ohni roztopíme maslo a orestujeme na ňom lístky čerstvej šalvie. Jemne dochutíme soľou. Očistený a na hlavičky rozdelený karfiol sparíme, alebo blanšírujeme. Pečieme vyváľaný v oleji s pretlačeným cesnakom a hrubozrnou soľou na rošte vystlanom papierom na pečenie pri teplote 195-210 stupńou podľa toho, akú máte silnú rúru. Ak chcete skombinovať karfiol navyše s cestovinkou pre tých ktorí nie sú oddaní len zelenine, uvarte ju podľa návodu. Cestovinku s karfiolom zmiešame s opraženým maslom a šalviou. Môžete posypať parmezánom. Skvelo dochutíte aj bazalkovým, kelovým alebo cherry pestom.

 

Komentáre (0)