Potrebujeme:
330g nastrúhanej cukety
1 cesnak
2 vajíčka
150g uvarenej quinoi
oregano, sladká mletá paprika, soľ podľa vašej chuti ja pridávam zo všetkého cca 1 lyžičku
30 g haloumi syru
1červená cibuľka
ghee maslo
Postup:
Cuketu môžeme ošúpať, alebo poriadne umyť a nastrúhať. Jemne posolíme a necháme odstáť zhruba 10 minút, aby pustila šťavu, ktorú potom zlejeme preč.
Quinou prepláchneme studenou vodou a dáme variť do hrnca s trochou ghee masla. Zľahka ju surovú premiešame s roztopeným ghee maslom. Zalejeme 2 násobkom vody, ako bolo množstvo quinoi a necháme zovrieť. Potom na miernom ohni necháme variť, kým nám nezmizne z povrchu voda. Vypneme sporák, prikryjeme a necháme ešte pod pokrievkou dôjsť cca 10 minút. Na drobno nasekanú cibuľku orestujeme na ghee maslo a pridáme Vami zvolené mäso, ktoré spolu s cibuľkou restujeme na miernom ohni. Pridáme pretlačený cesnak a koreniny. Všetko ešte spolu jemne miešame a restujeme, aby nám splynuli chute. Do hotovej zmesi primiešame uvarenú quinou, cuketu zbavenú vody a môžeme nastrúhať haloumi syr. Ak nám zmes chuťovo ladí, tak už len primiešame vajíčka, ale pozor nie do horúcej zmesi, aby sa z nich nestala praženica. Takto pripravenú zmes dávame do muffinových košíkov alebo zapečiete v muffinkovačoch na 200 stupňov do zlatista.
Komentáre (0)