Hýbsa cover

Pečené hrušky s jogurtom a orechami

13. 11 2019 15:08 |
Pečené hrušky s jogurtom a orechami
Pečené hrušky s jogurtom a orechami Foto: Mirka Luberdová

Potrebujeme:

2 hrušky

škorica, vanilka, muškátový oriešok

kardamon (voliteľné)

30 g masla

pekanové alebo iné orechy

hustý jogurt

citrón alebo pomaranč z nepostrekovanou kôrou

Postup:

Vytvoríme zmes korenín z kardamonu, škorice, muškátového orieška a trochu roztopeného masla. Potrieme umytú a narezanú hrušku z oboch strán. Posypeme nasekanými pekanovými orechami a pečieme na rošte vystlanom papierom na pečenie na 185 stupňov cca 15-20 minút. Môžeme podávať s čistým jemne zasladeným bielym jogurtom, alebo mrazeným jogurtom, ktorý môžete dochutiť šťavou a kôrou z citrusových plodov.

Komentáre (0)