Potrebujeme:
4PL olivového oleja
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2PL čerstvého nastrúhaného ďumbieru
500g mrkvy
100g zemiakov
Soľ, korenie
1 pomaranč
1 citrón alebo limetu
100ml smotany na varenie
1 viazanička jarnej cibuľky
Postup:
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak a ďumbier. Pridáme mrkvu a zemiaky, oboje nakrájané na kocky, a za stáleho miešania pražíme 2 minúty. Zalejeme 1,5 l vody, pridáme bujóny, soľ a korenie. Varíme, kým zelenina nezmäkne. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a dochutíme šťavou a nastrúhanou kôrou z pomaranča. Chuť môžeme doladiť citrónovou alebo limetovou šťavou a smotanou. Podávame s nakrájanou jarnou cibuľkou.
Komentáre (0)