Tekvicové hranolky

16. 10 2019 10:56 |
Recept Mirky Luberdovej
Recept Mirky Luberdovej

Potrebujeme:

väčšia maslová tekvica alebo 400 g neapolskej tekvice

50 g nastrúhaného parmezánu

2 cesnaky

1 grécky jogurt

čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať, či koriander

hrubozrnná morská soľ

hroznový olej alebo olivový olej na varenie

Postup:

Očistenú tekvicu nakrájame na podobu hranoliek. Tie dôkladne ,,vyváľame'' v mise kde máme zmiešaný nami zvolený olej, strúhaný parmezán a pretlačený cesnak. Takto pripravené hranolky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, piecť do rúry na 210 stupňov do zlatista.

Pripravíme si k hranolkám ľahký dip v podobe gréckeho jogurtu zmiešaného s pretlačeným cesnakom, hrubozrnnou morskou soľou a nami zvolenými čerstvými bylinkami.

Komentáre (0)