Potrebujeme:
väčšia maslová tekvica alebo 400 g neapolskej tekvice
50 g nastrúhaného parmezánu
2 cesnaky
1 grécky jogurt
čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať, či koriander
hrubozrnná morská soľ
hroznový olej alebo olivový olej na varenie
Postup:
Očistenú tekvicu nakrájame na podobu hranoliek. Tie dôkladne ,,vyváľame'' v mise kde máme zmiešaný nami zvolený olej, strúhaný parmezán a pretlačený cesnak. Takto pripravené hranolky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, piecť do rúry na 210 stupňov do zlatista.
Pripravíme si k hranolkám ľahký dip v podobe gréckeho jogurtu zmiešaného s pretlačeným cesnakom, hrubozrnnou morskou soľou a nami zvolenými čerstvými bylinkami.
Komentáre (0)