Tekvicové lazane

16. 10 2019 10:36 |
Recept Mirky Luberdovej
Recept Mirky Luberdovej Foto: TV Markíza

Potrebujeme

1 väčšia maslová tekvica alebo 400 g neapolskej tekvice

500ml hustého paradajkového pretlaku

1 balenie ricoty

1 balenie hovädzieho mäsa, alebo dve balenia tempehu na bezmäsitú verziu

5 lyžíc ghee masla

1 veľká šalotka

oregano

cesnak

Čerstvý koriander (voliteľné)

Soľ ideálne hrubozrnná morská soľ

hroznový olej

Postup:

Očistenú tekvicu skúste nakrájať na pláty, podobné lazaniam. V prípade maslovej tekvice, ideálne na nie príliš hribé kolieska. Pripravenú tekvicu dôkladne potrieme hroznovým olejom, jemne posolíme a pečieme do polomäkka na rošte vystlanom papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov. Tekvicové kúsky by mali byť mäkké, nemali by sa však rozpadávať, ani byť spečené do hneda. Kým sa pečie tekvica, pripravíme domácu mäsovú omáčku.

Na rozohriatom ghee masle restujeme do sklovita nasekanú veľkú šalotku. Pridáme umyté pomleté hovädzie mäso z voľného chovu, alebo nastrúhaný tempeh na bezmäsitú verziu. Opäť všetko za stáleho miešania restujeme a pridáme pretlačený veľký strúčik cesnaku. Takto pripravenú zmes zalejeme hustým paradajkovým pretlakom. Skúste sledovať zloženie a uprednostniť pretlak v skle, pred tým v konzerve, pokiaľ nemáte svoj domáci. Zmes posolíme a dochutíme sušeným oreganom podľa chuti. Omáčku na jemnom ohni, necháme variť zhruba 10 minút, aby nám splynuli všetky chute.

Komentáre (0)