Hýbsa cover

Beluškine pampúšiky

02. 10 2019 10:00 |
Beluškine pampúšiky
Beluškine pampúšiky Foto: Mirka Luberdová

Potrebujeme:

450 g hladkej múky

1 lyžička prášku do pečiva z vínneho kameňa

1/2 lyžičky sódy bikarbóny

1 lyžica cukru

200 g gréckeho jogurtu

2 lyžice ghee masla

100 g vlažnej vody

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie okrem soli, z väčšou časťou vody. Cestou dôkladne miesime ručne, alebo za pomoci kuchynského robota. Bude dosť lepivé a redšie. Podľa potreby dopĺňame vodou. Keď sa cesto odlepuje od stien misky, tak pridáme soľ a ešte dôkladne prepracujeme.

Hotové cesto necháme v mise, ktorú prekryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do vypnutej trúby fermentovať na 8-12 hodín.

Následne oddelíme z cesta kus vo veľkosti malého jabĺčka a na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme placku. Opečieme na panvici z ghee maslom z oboch strán. Placky môžeme potrieť pretlačeným cesnakom.

 

Komentáre (0)