Hýbsa cover

Slané lievance

02. 10 2019 10:00 |
Slané lievance
Slané lievance Foto: Mirka Luberdová

Potrebujeme:

250 g čerstvého alebo mrazeného špenátu

50 g pohánkovej múky

60 g pšeničnej hladkej múky

1/2 lyžičky sódy na pečenie

1 lyžička prášku do pečiva z vínneho kameňa

1 vajíčko

200 g kefíru alebo acidofilného mlieka

80 g jarnej cibuľky

kôra z 1 citrónu

3 lyžice masla

tuk na smaženie

Postup:

Čerstvý špenát sparíme a nasekáme na drobno. Mrazený postupujeme rovnako, po rozmrazení dôkladne zbaviť nadbytočnej vody. Jarnú cibuľku osmahneme ideálne na ghee masle.

Lievance pripravíme zmiešaním zvyšných ingrediencií. Pridáme nasekaný špenát a príležitostne môžeme, medvedí cesnak, alebo koriander, prípadne petržlenovú vňať. Lievance podávajme s bylinkovým maslom, humusom, avokádom, strateným vajíčkom a podobne.

 

Komentáre (0)