Potrebujeme:
250 g čerstvého alebo mrazeného špenátu
50 g pohánkovej múky
60 g pšeničnej hladkej múky
1/2 lyžičky sódy na pečenie
1 lyžička prášku do pečiva z vínneho kameňa
1 vajíčko
200 g kefíru alebo acidofilného mlieka
80 g jarnej cibuľky
kôra z 1 citrónu
3 lyžice masla
tuk na smaženie
Postup:
Čerstvý špenát sparíme a nasekáme na drobno. Mrazený postupujeme rovnako, po rozmrazení dôkladne zbaviť nadbytočnej vody. Jarnú cibuľku osmahneme ideálne na ghee masle.
Lievance pripravíme zmiešaním zvyšných ingrediencií. Pridáme nasekaný špenát a príležitostne môžeme, medvedí cesnak, alebo koriander, prípadne petržlenovú vňať. Lievance podávajme s bylinkovým maslom, humusom, avokádom, strateným vajíčkom a podobne.
Komentáre (0)