Hýbsa cover

Tvarohový bezlepkový koláč

26. 09 2019 14:07 |
Tvarohový bezlepkový koláč
Tvarohový bezlepkový koláč Foto: TV Markíza

Potrebujeme:

250 g tvarohu (môžete použiť aj bezlaktózový)

160 g hnedého cukru

4 vajíčka

240 g mandľovej múky

120 g masla alebo kokosového tuku

1 vanilkový struk

kôru z jedného chemicky neošetreného citrónu

štipku soli

plátky mandlí na ozdobenie

Postup:

V mixéry vymixujeme zmäknutý nami zvolený tuk spolu so 150 g cukru, vanilky, citrónovou kôrou, pokiaľ nevznikne kompaktná hladká masa. Následne do nej postupne za stáleho mixovania pridávame žĺtka, tvaroh a mandľovú múku. Opäť mixujeme kým nie je zmes úplne hladká.

V samostatnej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli na pevný sneh. Potom do neho pridáme zvyšných 40 g cukru a šľaháme tak, aby cukor splynul so snehom. Takto pripravený sneh postupne jemne primiešávame do predpripraveného cesta. Misku na pečenie s priemerom zhruba 24cm vytrieme tukom a vyložíme papierom na pečenie spodok, aj boky misy. Cesto nalejeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov zhruba na 40 minút. Pokiaľ máte veľmi silnú rúru na pečenie, tak teplotu znížte, prípadne koláč na prvý krát sledujte. Tesne pred dopečením posypeme mandľovými lupienkami. Po vybratí necháme dôkladne vychladnúť, aby nám držal formu a nerozpadával sa.

 

Komentáre (0)