Hýbsa cover

Tapiokový puding

20. 09 2019 09:15 |
Chia puding
Chia puding

Potrebujeme:

1 a 1/2 hrnčeka tapiokových perál

1 a 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka ideálne domáceho - ja som použila lieskový oriešok

1 a 1/2 hrnčeka vody

škorica

vanilka

med

ovocie podľa chuti a ponuky

2 lyžice kakaa alebo čokoládového vegánskeho proteínu

Postup:

Perly v sitku poriadne prepláchneme stidenou vodou a necháme namáčať v studenej vode podľa návodu cca 8-12 hodín. Následne scedíme a pridáme rastlinné mlieko. Všetko pomaly privedieme do varu a za stáleho miešania varíme cca 8 minút, kým nám zmes nezhustne. Pred koncom som pridala med podľa vašej preferovanej sladkej chuti. Môžeme pridať aj škoricu alebo vanilku.

Rozmixovala som 2 hrste malín na pyré, ktoré som naliala naspodok pohárov v ktorých puding necháme stuhnúť. Spravila som zhruba 1 cm vrstvu. Na to som dala zhruba 3 cm vrstvu uvarenej tapioky vo všetkých pohároch. Na túto vrstvu som poukladala nasekané jahody a pár malín. Zvyšnú tapiokovú zmes som dochutila kakaovým proteínom, ktorú nalejeme na ovocie. Vrch môžete ešte dekorovať ďalším ovocím. Puding chutí dobre aj teplý, ale ešte lepšie odstáty na druhý deň.

Komentáre (0)