Potrebujeme:
300 g tekvicového pyré
250 g tvarohu
175 g gréckeho jogurtu
3-5 lyžíc medu
1lyžička mletej škorice
40 g kukuričného škrobu
3 vajíčka
trstinový cukor (na posypanie tekvice pri pečení)
20 g želatíny na stuženie
voliteľné:
1/2 vanilkového lusku
štipka kardamonu
Postup:
Ošúpeme tekvicu, nakrájame na malé kúsky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tekvicu posypeme cukrom, alebo aj nemusíte. Pečieme v rúre na 180 stupňov do mäkka. Hotovú rozmixujeme do hladka.
Tvaroh zmiešame s jogurtom, medom vanilkou, škoricou, kardamonom a škrobom. Následne po jednom zašľaháme vajíčka. Ako poslednú pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale, zväčša to býva 20 g čírej želatiny, zmiešame s 0,7 teplej vody. Pripravenú želatinu zapracujeme do zmesi. Pripravený hladký krém nalejeme do vymastených formičiek a dáme piecť do rúry na 120 stupňov zhruba 50 minút. Tekvicový puding môžeme posypať opraženými orechami ako pekan, lieskový či vlašský orech. Prípadne pripravíme zdravú mrveničku s ovsených mixovaných vločiek a orechov.
Komentáre (0)