Hýbsa cover

Sladký tekvicový puding

11. 09 2019 18:18 |
Recept Mirky Luberdovej
Recept Mirky Luberdovej Foto: TV Markíza

Potrebujeme:

300 g tekvicového pyré

250 g tvarohu

175 g gréckeho jogurtu

3-5 lyžíc medu

1lyžička mletej škorice

40 g kukuričného škrobu

3 vajíčka

trstinový cukor (na posypanie tekvice pri pečení)

20 g želatíny na stuženie

voliteľné:

1/2 vanilkového lusku

štipka kardamonu

Postup:

Ošúpeme tekvicu, nakrájame na malé kúsky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tekvicu posypeme cukrom, alebo aj nemusíte. Pečieme v rúre na 180 stupňov do mäkka. Hotovú rozmixujeme do hladka.

Tvaroh zmiešame s jogurtom, medom vanilkou, škoricou, kardamonom a škrobom. Následne po jednom zašľaháme vajíčka. Ako poslednú pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale, zväčša to býva 20 g čírej želatiny, zmiešame s 0,7 teplej vody. Pripravenú želatinu zapracujeme do zmesi. Pripravený hladký krém nalejeme do vymastených formičiek a dáme piecť do rúry na 120 stupňov zhruba 50 minút. Tekvicový puding môžeme posypať opraženými orechami ako pekan, lieskový či vlašský orech. Prípadne pripravíme zdravú mrveničku s ovsených mixovaných vločiek a orechov.

Komentáre (0)