Hýbsa cover

Hokaidovo zelerové alebo zemiakové placky

11. 09 2019 18:13 |
Recept Mirky Luberdovej
Recept Mirky Luberdovej Foto: TV Markíza

Suroviny:

1 hokaido

1 zeler

3-4 zemiaky

2 vajíčka

2-3 lyžice hustého bieleho jogurtu

sladká mletá paprika

soľ

kukuričný škrob

celozrná múka

Postup:

1/2 hokaida nastrúhame s cca 1/2 očisteného zeleru. Zmes zasolíme, 1/2 malej lyžičky sladkej mletej papriky, 2-3 veľké lyžice hustého jogurtu (môžete vynechať, ale sú naozaj vďaka nemu jemnejšie a veľmi chutné) pridáme 2 vajíčka, ak by ste videli že sa zmes nelepí dostatočne pridajte kukuričný škrob, alebo kuzu škrob prípadne lyžicu múky (akýkoľvek druh pšenicnej alebo špaldovej). Takto vypracované cesto opečieme z oboch strán na vami zvolenom tuku. Ja som použila hroznový olej. Druhý variant je so zemiakmi. Postupujete rovnako ako pri prvom recepte.

Zmena však spočíva v tom, že 3-4 väčšie zemiaky po nastrúhani vyžmýkame a zbavíme vody.


Komentáre (0)