Hýbsa cover

Špaldové cestoviny s ,,krémovou omáčkou"

15. 06 2018 09:00 | Mirka Luberdová
Špaldové cestoviny s ,,krémovou omáčkou
Špaldové cestoviny s ,,krémovou omáčkou"

Ingrediencie:

  • 200 g špaldových cestovín
  • 1 hrnček sušených paradajok v oleji
  • 4 lyžice píniových orechov
  • podľa chuti čierne a zelené olivy
  • parmazán
  • 1 hrnček mandlí
  • soľ, korenie
  • olivový olej
  • jarná cibuľka

POSTUP

Špaldové cestoviny s ,,krémovou omáčkou'
 

Cestoviny dáme variť do jemne osolenej vody, zakvapnutej trochou olivového oleja. Mandle necháme namočené aspoň na jednu hodinu v studenej vode. Ak máte hrček mandlí, tak ich následne sceďte a hrnčekom a 1/2 zalejte na novo v mixéri, kde vymixujete mande do hladka.

Na troche olivového oleja na varenie opražíme jarnú cibuľku a zalejeme spomínaným mandľovm mliekom, ktoré netreba precediť. Dochutíme soľou, korením, prípadne na chilly príchuť, alebo curry a zľahka na miernom ohni za miešania varíme, kým nám omáčka nezhustne.

Sušené paradajky zmixujeme s opečenými píniovými semienkami. Uvarené cestovinky, zalejeme omáčkou, dochutíme paradajkovým krémom, posypeme parmazánom a ak máte radi môžete pridať olivy.


Komentáre (0)