Hýbsa cover

Batátové ,,chlebíky"

08. 06 2018 13:10 | Mirka Luberdová
Batátové ,,chlebíky
Batátové ,,chlebíky" Foto: TV Markíza

Batátové ,,chlebíky"

Ingrediencie:

  • 1 batát
  • sézamový olej
  • hrubozrná soľ
  • čierne korenie

POSTUP

Batát ošúpeme a nakrájame po dĺžke na zhruba 0,5 cm kúsky. Takto pripravený batát osolíme, okoreníme a pečieme v rúre na 210 stupňov približne 10-15 minút do zlatista.

Upečené batáty necháme vychladnúť. Následne ich natrieme tuniakovo avokádovou pomazánkou. Druhý variant je ozdobiť opečený batát avokádom a vajíčkom na hniličku. Posypeme klíčkami a rukolou.

Avokádovo tuniaková pomazánka

Ingrediencie:

  • 1 veľké avokádo
  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • 5 malých kúskov kyslej uhorky
  • 1 malá lyžička horčice
  • 1 červená šalotka
  • štipka soli
  • čerstvá pažítka
  • pár kvapiek citrónovej šťavy

POSTUP

V mixéry si všetko spolu vymiešame na ľahkú kompaktnú zmes. Ak máte radi výraznejšie chute, môžete pridať sladké chili alebo čierne korenie. Pomazánku môžete podávať aj hneď. Je však lepšia, keď odstane pár hodín v chlade.


Komentáre (0)