Hýbsa cover

Ovocie v orieškovom cestíčku

01. 06 2018 10:18 | Mirka Luberdová
Ovocie v orieškovom cestíčku
Ovocie v orieškovom cestíčku Foto: Mirka Luberdová

Ingrediencie:

  • 100g hrozienok
  • 100g vlašských orechov
  • 100 g lieskových orechov
  • 1 lyžička škorice
  • 50g kakaový prášok

Poleva:

  • 60 ml rozpusteného kokosového tuku
  • 170 g javorového sirupu
  • 53 g kakaový prášok
  • jahody
  • marhule

POSTUP

Vlašské orechy namočíme na osem hodín. Opäť vysušíme. Pomôcť si môžeme opražením na panvici. V mixéry ich rozomelieme na múku, nenechávame ich tam však príliš dlho, aby nepustili olej. Hrozienka namočíme do studenej vody, aspoň na hodinu. Scedené pridáme k posekaným orechom a rozmixujeme všetko na súvislú masu.

Pred dokončením pridáme kakao. Môžeme pridať aj dve lyžice studenej vody. Všetko spolu premixujeme. Zmes rukou premiešame, aby vznikla súvislá masa. Hotovú hmotu oddeľujeme po guličkách od seba. Roztlačíme ich na placičku a obaľujeme ňou nami zvolené ovocie. Hotovú guľku môžeme vyváľať v kakae a ideálne odležať aspoň hodinku v chlade.


Komentáre (0)