Hýbsa cover

Morčacie fašírky s batátovými domácimi hranolkami

25. 05 2018 09:00 | Mirka Luberdová
Morčacie fašírky s batátovými domácimi hranolkami
Morčacie fašírky s batátovými domácimi hranolkami

Ingrediencie:

  • 600 g morčacieho mletého mäsa
  • 1 vajíčko
  • jednu nasekanú šalotku nadrobno
  • malý strúčik pretlačeného cesnaku
  • 30 g nastrúhanej goudy
  • štipku sušeného tymiánu
  • sladkú mletú papriku podľa chuti
  • soľ podľa potreby
  • 1 lyžicku drvených horčičných semien
  • hroznový olej

POSTUP

Všetky ingrediencie zmiešame vo veľkej mise. Vytvarujeme rukami fašírky a dáme ich na plech jemne vytretý hroznovým olejom a vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pečieme na 210-215 stupňoch do zlatista.

Nakrájané batáty vyváľame poriadne v nami zvolenom oleji s pretlačeným cesnakom, hrubozrnou soľou a strúhaným parmazánom. Piekla som ich na rošte vystlaným papierom na pečenie, pri teplote 220 stupňov, do chrumkava.

Fašírky môžete následne vložiť medzi upečený baklažán, ozdobiť opečenou cibuľkou a posypať nastrúhaným parmazánom. 



Komentáre (0)